Babyspinat salat
Nem og lækker salat
Salaten
1/3 pose babyspinat (250 g pose)
En lille pose friske sukkerærter
1 æbel
1/2 bøtte Cheasy salatost i tern 3%
Evt. frisk finthakkede persille eller basilikum
40-50 g mandler
Dressing
3 spsk. Olivenolie
1 spsk. balsamico eddike
1/2 tske. akaciehonning
Salt og peber
Pynt
Friske jordbær
Sådan gør du
Salat
- Varm en pande og tørrist mandlerne i nogle minutter, mens du rører jævnligt. Hold øje med dem, for de bliver hurtigt branket. Læg dem herefter på en stor tallerken eller på køkkenbordet, så de kan afkøle. På den måde bliver mere knasende.
- Kom sukkerærter/ærter i en skål og hæld kogende vand på. Lad det stå 2-3 min. og hæld vandet fra. Halvér sukkerærterne
- Skyl og tør spinatblade og æblet.
- Skær æblet i små tern.
- Anret spinatbladene – gerne på et stort, fladt serveringsfad. Fordel mandler, ærter, frugt og fetaost på bladene. Drys evt. med finthakkede urter.
Dressing
- Rør balsamico, olie, honning, salt og peber sammen i en lille skål. Smag dressingen til. Den må gerne smage let sødlig, så det modspiller spinatens bitterhed.
- Fordel dressingen med en ske ud over hele salaten kort før servering.