Babyspinat salat

Nem og lækker salat

Salaten

  • 1/3 pose babyspinat (250 g pose)

  • En lille pose friske sukkerærter

  • 1 æbel

  • 1/2 bøtte Cheasy salatost i tern 3%

  • Evt. frisk finthakkede persille eller basilikum

  • 40-50 g mandler

Dressing

  • 3 spsk. Olivenolie

  • 1 spsk. balsamico eddike

  • 1/2 tske. akaciehonning

  • Salt og peber

Pynt

  • Friske jordbær

Sådan gør du

Salat

  1.  Varm en pande og tørrist mandlerne i nogle minutter, mens du rører jævnligt. Hold øje med dem, for de bliver hurtigt branket. Læg dem herefter på en stor tallerken eller på køkkenbordet, så de kan afkøle. På den måde bliver mere knasende.
  2. Kom sukkerærter/ærter i en skål og hæld kogende vand på. Lad det stå 2-3 min. og hæld vandet fra. Halvér sukkerærterne
  3. Skyl og tør spinatblade og æblet.
  4. Skær æblet i små tern.
  5. Anret spinatbladene – gerne på et stort, fladt serveringsfad. Fordel mandler, ærter, frugt og fetaost på bladene. Drys evt. med finthakkede urter.

Dressing

  1.   Rør balsamico, olie, honning, salt og peber sammen i en lille skål. Smag dressingen til. Den må gerne smage let sødlig, så det modspiller spinatens bitterhed.
  2. Fordel dressingen med en ske ud over hele salaten kort før servering.
print