Karry kartoffelsalat

Lækker anderledes kartoffelsalat. Smager rigtig godt til sommerens grillede kød.

Salaten

  • 800 g nye kartofler

  • 125 g frosne ærter eller friske

  • 1-2 rødløg alt efter størrelse

  • 1 bundt forårsløg, er de stor så nøjes med 3 stk.

  • 1 bundt purløg

  • 150 g bacon

Dressing

  • 2 dl. crem fraiche 18%

  • 1 dl mayonnaise

  • 2 tsk. karry

  • 1/2 – 1 tsk. gurkemaje valgfrit – det er primært for farvens skyld

  • Salt

  • Frisk kværnet peber

Sådan gør du

Salaten

  1. Kog kartoflerne i letsaltet vand
  2. Lad dem køle og snit dem så i ønskede størrelse.
  3. I mens hakkes løg, forårsløg og purløg.
  4. Hæld lidt kogende vand og de frosne ærter og lad dem blancher i 5 min og hæld derefter vandet fra.
  5. Steg bacon sprødt.
  6. Rør creme fraiche med mayonnaise, karry, gurkemaje, lidt salt og peber.
  7. Smag dressingen til med evt. mere karry, salt og peber.
  8. Vend kartofler, løg, forårsløg, ærter, purløg i dressingen
  9. Drøs bacon over salaten og den er klar til servering.
print