Nemme pølsehorn

med Wienerpølser

Dej

  • 200 g mælk
  • 50 g gær
  • 200 g smør
  • 2 æg
  • 550 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 0,5 teske salt

  • Pålægsskinke

  • Gauda ost i skiver

Sådan gør du

  1. Lun mælken i en gryde eller mikroovn, men pas på den ikke bliver for varm. Kom mælken i skålen til din røremaskine med påmonteret dejkrog, og smuldr gæren i. Røres ud.
  2. Smør smeltes og kommes i sammen med æg.
  3. Kom derefter hvedemel, sukker og salt i, og ælt det sammen ved lav hastighed, hvorefter din dej æltes godt igennem ved middel hastighed i 10 minutter.
  4. Tag dejen ud på bordet, virk den op og lad den hvile i 20 minutter.
  5. Virk dejen hurtigt op igen. Dejen vejer knap 1200 gram, og nu deles den i fire lige store stykker på hver knap 300 gram.
  6. Rul hvert stykke ud til en firkant, og del hvert stykke i 4 lige store stykker. Del skinken og osten halv over og læg skinke og ost på. Fold den sammen over skinke og osten. Læg samlingen nederst på bagepladen så den ikke bukker op under bagningen.
  7. Herefter lægges de på bagepladen med bagepapir, lad dem hæve i ca. 45 minutter.
  8. Pensles med mælk. Læg et stykke ost oven på.
  9. Bages i en forvarmet ovn ved 200 °C varmluft i cirka 10-12 minutter.
print