Loading...
Madopskrifter2022-12-04T11:45:19+01:00

Madopskrifter

Her kan du finde nogle af de madopskrifter jeg holder mest af

Det er ikke opskrifter jeg selv har fundet på. Det kan være madopskrifter fra familie, venner eller nogle jeg har fundet på nettet som jeg har afprøvet og som jeg syntes jeg gerne vil dele med jer.

Nu er jeg også lidt til den overvægtige side så i vil også kunne finde opskrifter på nogle sunde retter som jeg syntes har fungeret for mig når jeg skulle tabe mig.

Opskrifter

Hjemmelavet mad, det smager nu bedre

Se alle opskrifter her…

Tunmousse er som regel altid et hit lige meget om det til hverdag eller fest. Også perfekt til en varm sommer dag

Se opskrift her

Denne opskrift på Lasangne er fra USA. Mine børn har altid været vilde med denne.

Se opskriften her

Citronfromage, den gode gamle opskrift som vore mormor lavede den. En dessert der næsten er gået i glemmebogen

Se opskriften her

Sjov lille Quiz

Se om du kender alle svar på disse 10 spørgsmål

Du skal gå 5-6 kilometer for at forbrænde en marsbar. Hvis du indtager mere energi total set, end du forbrænder, vil du tage på. Derfor er det vigtigt at være opmærksom både på, hvad du spiser, og på, hvor meget du bevæger dig.

Både børn og voksne bør spise 350 gram fisk om ugen. Det svarer til at spise fisk til aftensmad to gange om ugen – eller til aftensmad én gang om ugen og som pålæg næsten hver dag.

Hvis du altid har frugt og grønt i nærheden, klar til at blive spist, er det lettere at komme op på 6 om dagen. Tag et æble med i tasken eller skræl nogle gulerødder, der kan spises, mens aftensmaden bliver klar.

40% af alle voksne danskere er overvægtige, dvs. de har et BMI over 25. Overvægt er forbundet med en øget risiko for en række sygdomme og helbredsproblemer bl.a. hjerte-kar-sygdomme, diabetes, muskel- og ledproblemer samt visse former for kræft.

Ifølge Sundhedsstyrelsens udmeldinger om alkohol, er et forbrug på henholdsvis 7 genstande ugentligt for kvinder og 14 for mænd forbundet med lav risiko for at blive syg på grund af alkohol. Du har en høj risiko for at blive syg på grund af alkohol, hvis du drikker mere end 14/21 genstande om ugen.

Der er ca. 25 sukkerknalder i en ½ liter sodavand, saftevand, iste, cider eller andre søde drikke. Børn og unge i alderen 7-15 år anbefales maksimalt at drikke ½ liter sodavand, saft og søde drikke om ugen. For børn i 3-6 års alderen er det maksimalt ¼ liter. Unge over 15 år og voksne anbefales også at holde sig under ½ liter om ugen, men mængden afhænger af kostens øvrige sammensætning samt det fysiske aktivitetsniveau.

Ét glas juice tæller med i de anbefalede seks stykker frugt og grønt om dagen. Juice indeholder mange vitaminer og mineraler og er derfor sundt. Men juice har også et højt indhold af frugtsukker (på højde med sodavand).

Minimælk indeholder ca. 1/3 del af den mængde fedt, der er i letmælk. For at begrænse indholdet af fedt i kosten, bør man vælge de magre mælketyper som skummetmælk, minimælk og kernemælk til alle børn og voksne over 3 år.

Det grønne nøglehul viser dig vejen til sundere fødevarer med mange kostfibre og med mindre indhold af fedt, mættet fedt, sukker og salt. Kig derfor efter nøglehullet, når du køber pålæg.

Grønsager kan opdeles i fine og grove grønsager. De grove grønsager er kendetegnet ved at have et højere indhold af fibre end de fine. Eksempler på grove grønsager er rodfrugter, kål og bælgfrugter, som fx ærter. De fine grønsager er fx tomat, agurk, peberfrugt og bladgrønsager som salat og spinat. Det anbefales at spise både fine og grove grønsager.

“Jeg spiser kage forde der er en eller anden der har fødselsdag i dag “

Citater om mad

“En opskrift har ingen sjæl. Du som kok må tilføre sjæl til opskriften”

Citater om Mad
Go to Top