Nemme pølsehorn

med Wienerpølser

Dej

  • 200 g mælk
  • 50 g gær
  • 200 g smør
  • 2 æg
  • 550 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 0,5 teske salt

  • 11 wienerpølser

  • Sesamfrø til pynt

Sådan gør du

  1. Lun mælken i en gryde eller mikroovn, men pas på den ikke bliver for varm. Kom mælken i skålen til din røremaskine med påmonteret dejkrog, og smuldr gæren i. Røres ud.
  2. Smør smeltes og kommes i sammen med æg.
  3. Kom derefter hvedemel, sukker og salt i, og ælt det sammen ved lav hastighed, hvorefter din pølsehornsdej æltes godt igennem ved middel hastighed i 7-8 minutter.
  4. Tag dejen ud på bordet, virk den op og lad den hvile i 20 minutter.
  5. Virk dejen hurtigt op igen. Dejen vejer knap 1200 gram, og nu deles den i fire lige store stykker på hver knap 300 gram.
  6. Rul hvert stykke ud til en cirkel, og del i otte lige store trekanten. Læg en lille pølse på den brede ende, og tril sammen. Læg spidsen under hvert pølsehorn, så den ikke bukker op under bagningen.
  7. Lægges på bageplade med bagepapir, og pensles med mælk. Drys også lidt sesam frø på.
  8. Lad pølsehornene hæve i ca. 45 minutter.
  9. Bages i en forvarmet ovn ved 200 °C varmluft i cirka 10-12 minutter.
print