Denne opskrift er fra min High School year i USA. Utrolig nem at lave og så kan den laves flere timer før eller dagen i forvejen.

Det skal du brug

Kødsauce

  • 50 g stegemargarine

  • 1 pk. bacon i tern

  • 2 mellem stor løg

  • 500 gr. hakket oksekød

  • 2 fed hvidløg

  • 1 ts. timian

  • 1 ts. origano

  • Salt & Peber

  • 1 ds. tomatpure

  • 2 1/2 dl. vand

Bechamelsauce

  • 50 g stegemargarine

  • 3 sp. mel

  • 1 l. sødmælk

  • Muskatnød

  • Salt

  • 1 pk. lasange plader

  • Reven Mozerella

Tilbehør

  • Tomatsalat & flutes

Sådan gør du

Kødsauce

  1. Smelt margarinen på en pande
  2. Brun løg og bacon gyldent
  3. Tilsæt oksekød og lad det blive stegt igennem.
  4. Tilsæt hvidløg, organo, timian, salt og peber og lad det stege i et par minutter.
  5. Tilsæt vand og tomatpure og lad det koge 1 min.
  6. Skru ned på 2 og lad det små simre mens du laver bechamelsauce

Bechamelsauce

  1. Smelt margarinen i en gryde ved middel varme.
  2. Pisk melet i, til alt smørret er suget op.
  3. Pisk mælken i lidt ad gangen.
  4. Pisk konstant, til blandingen er jævn og klumpfri.
  5. Kog ved svag varme i 10 min. og pisk jævnligt.
  6. Smag til med salt, revet muskatnød.

Smør et ildfast fad med smør eller pensel med olie.

Kom først et lag bechamelsauce, så lasagne plader og her efter kød sauce. Slut af med lasagne plader og tilsidst bechamelsauce.

Lad det hvile en 1/2 time. Kom osent på og bag lasagne midt i ovnen ved 200°C/Varmluft 180°C i en 1/2 time til osten er gylden.

print