Denne opskrift er fra min High School year i USA. Utrolig nem at lave og så kan den laves flere timer før eller dagen i forvejen.
Det skal du brug
Kødsauce
50 g stegemargarine
1 pk. bacon i tern
2 mellem stor løg
500 gr. hakket oksekød
2 fed hvidløg
1 ts. timian
1 ts. origano
Salt & Peber
1 ds. tomatpure
2 1/2 dl. vand
Bechamelsauce
50 g stegemargarine
3 sp. mel
1 l. sødmælk
Muskatnød
Salt
1 pk. lasange plader
Reven Mozerella
Tilbehør
Tomatsalat & flutes
Sådan gør du
Kødsauce
- Smelt margarinen på en pande
- Brun løg og bacon gyldent
- Tilsæt oksekød og lad det blive stegt igennem.
- Tilsæt hvidløg, organo, timian, salt og peber og lad det stege i et par minutter.
- Tilsæt vand og tomatpure og lad det koge 1 min.
- Skru ned på 2 og lad det små simre mens du laver bechamelsauce
Bechamelsauce
- Smelt margarinen i en gryde ved middel varme.
- Pisk melet i, til alt smørret er suget op.
- Pisk mælken i lidt ad gangen.
- Pisk konstant, til blandingen er jævn og klumpfri.
- Kog ved svag varme i 10 min. og pisk jævnligt.
- Smag til med salt, revet muskatnød.
Smør et ildfast fad med smør eller pensel med olie.
Kom først et lag bechamelsauce, så lasagne plader og her efter kød sauce. Slut af med lasagne plader og tilsidst bechamelsauce.
Lad det hvile en 1/2 time. Kom osent på og bag lasagne midt i ovnen ved 200°C/Varmluft 180°C i en 1/2 time til osten er gylden.