Denne lækre kalkunbryst med persille er fra Karlolines Køkken som er lavet en smule om.
Du kan sen den originale opskrift her.

Det skal du brug

  • 2 bundter kruspersille

  • 1 kalkunbryst

  • 1/2 tsk groft salat

  • Friskkværnet peber

  • 1 pakke Bacon

  • Bomuldssnor

  • 25 g smør

  • 1/2 tsk groft salt

  • Friskkværnet peber

  • 1 1/2 dl. vand

  • 1/2 liter Karolines Køkken Klassisk Mornaysauce

  • Evt. lidt saucejævner

Tilbehør

  • Broccoli

  • Sukkerærter

  • Ris

Sådan gør du

  1. Pluk persillen i små kviste, skyld og tør dem godt.
  2. Læg kalkunbrystet på den glatte side og skær en lomme i den tykke del af kødet
  3. Drys med salt og peber i lommen.
  4. Fyld lommen med persillekviste
  5. Vikle bacon strimler rundt om stegen
  6. Bind bommuldsgarn om stegen så det holdes sammen til en lille steg
  7. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun den på alle sider og drys med salt og peber.
  8. Læg den i et lille ildfast fad og kom 1 dl. vand ved.
  9. Steg den i oven ved 175°C (ikke varmluft) i 1 1/2 time.

Efter stegen har været i oven 1 time sættes risene over og koges efter anvisning på pakken.

Når stegen har været i ovnen i 1 time og kvarter hældes væden fra stegen over i en kasserolle og tilsæt Mornaysaucen.
Kog saucen op.

Skyld Broccoli og pluk den små buketter og læg dem i en skål til microovnen og hæld 1/4 dl. vand ved. Varm den i ovnen 4 min.
Skyld sukkerærterne og tilsæt dem til broccolien og giv den den yderliger 2 min. i mikroovnen.

print