Nemme pølsehorn
med Wienerpølser
Dej
- 200 g mælk
- 50 g gær
- 200 g smør
- 2 æg
- 550 g hvedemel
- 30 g sukker
0,5 teske salt
11 wienerpølser
- Sesamfrø til pynt
Sådan gør du
- Lun mælken i en gryde eller mikroovn, men pas på den ikke bliver for varm. Kom mælken i skålen til din røremaskine med påmonteret dejkrog, og smuldr gæren i. Røres ud.
- Smør smeltes og kommes i sammen med æg.
- Kom derefter hvedemel, sukker og salt i, og ælt det sammen ved lav hastighed, hvorefter din pølsehornsdej æltes godt igennem ved middel hastighed i 7-8 minutter.
- Tag dejen ud på bordet, virk den op og lad den hvile i 20 minutter.
- Virk dejen hurtigt op igen. Dejen vejer knap 1200 gram, og nu deles den i fire lige store stykker på hver knap 300 gram.
- Rul hvert stykke ud til en cirkel, og del i otte lige store trekanten. Læg en lille pølse på den brede ende, og tril sammen. Læg spidsen under hvert pølsehorn, så den ikke bukker op under bagningen.
- Lægges på bageplade med bagepapir, og pensles med mælk. Drys også lidt sesam frø på.
- Lad pølsehornene hæve i ca. 45 minutter.
- Bages i en forvarmet ovn ved 200 °C varmluft i cirka 10-12 minutter.