Karry kartoffelsalat
Lækker anderledes kartoffelsalat. Smager rigtig godt til sommerens grillede kød.
Salaten
800 g nye kartofler
125 g frosne ærter eller friske
1-2 rødløg alt efter størrelse
1 bundt forårsløg, er de stor så nøjes med 3 stk.
1 bundt purløg
150 g bacon
Dressing
2 dl. crem fraiche 18%
1 dl mayonnaise
2 tsk. karry
1/2 – 1 tsk. gurkemaje valgfrit – det er primært for farvens skyld
Salt
Frisk kværnet peber
Sådan gør du
Salaten
- Kog kartoflerne i letsaltet vand
- Lad dem køle og snit dem så i ønskede størrelse.
- I mens hakkes løg, forårsløg og purløg.
- Hæld lidt kogende vand og de frosne ærter og lad dem blancher i 5 min og hæld derefter vandet fra.
- Steg bacon sprødt.
- Rør creme fraiche med mayonnaise, karry, gurkemaje, lidt salt og peber.
- Smag dressingen til med evt. mere karry, salt og peber.
- Vend kartofler, løg, forårsløg, ærter, purløg i dressingen
- Drøs bacon over salaten og den er klar til servering.