Det er svært at slå den klassiske citronfromage, der er elsket for sin sødme og friskhed. Her har den fået et moderne grønt tvist.
Det skal du brug
4 blade husblas
1/2-1 dl. citronsaft (alt efter smag)
3 hele æg
200 g flormelis
Citronskal af 2 usprøjtede citroner
1/2 l piskefløde
Pynt
1 1/2 dl. piskefløde
1 håndfuld citronmelisseblade
Citron strimler
Sådan gør du
- Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min. Tag husblassen op af vandet, knug vandet ud og smelt den i en skål over vandbad sammen med citronsaften. Lad blandingen køle lidt af.
- Pisk æggeblommerne og flormelissen skummende og rør husblasblandingen i massen i en tynd stråle.
- Tilsæt fintrevet citronskal og vend stiftpiskede æggehvider i.
- Vend derefter let pisket flødeskum i med en dejskraber.
- Hæld citronfromagen i en skål, og sæt den i køleskabet i ca. 2 timer, til den er stivnet.
- Pynt citronfromagen med flødeskum, citronmelisse og citronskal skåret i strimler evt. med et juliennejern.
Billede fra:
https://www.femina.dk/mad/desserter/mormors-citronfromage