Det er svært at slå den klassiske citronfromage, der er elsket for sin sødme og friskhed. Her har den fået et moderne grønt tvist.

Det skal du brug

  • 4 blade husblas

  • 1/2-1 dl. citronsaft (alt efter smag)

  • 3 hele æg

  • 200 g flormelis

  • Citronskal af 2 usprøjtede citroner

  • 1/2 l piskefløde

Pynt

  • 1 1/2 dl. piskefløde

  • 1 håndfuld citronmelisseblade

  • Citron strimler

Sådan gør du

  1. Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min. Tag husblassen op af vandet, knug vandet ud og smelt den i en skål over vandbad sammen med citronsaften. Lad blandingen køle lidt af.
  2. Pisk æggeblommerne og flormelissen skummende og rør husblasblandingen i massen i en tynd stråle.
  3. Tilsæt fintrevet citronskal og vend stiftpiskede æggehvider i.
  4. Vend derefter let pisket flødeskum i med en dejskraber.
  5. Hæld citronfromagen i en skål, og sæt den i køleskabet i ca. 2 timer, til den er stivnet.
  6. Pynt citronfromagen med flødeskum, citronmelisse og citronskal skåret i strimler evt. med et juliennejern.

Billede fra:
https://www.femina.dk/mad/desserter/mormors-citronfromage

print