Sødmælks franskbrød i form

Holder sig frisk i længere tid.

Dej

  • 3,5 dl. sødmælk

  • 25 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 25 g blødt smør

Sådan gør du

  1. Start med at lune sødmælken i en kasserolle eller mikroovnen, men pas på det ikke bliver mere varmt end lunt for fingrene – cirka 37-38 grader.
  2. Kom den lune mælk op i en skål til røremaskinen, og smuldr gæret ned i. Start med røremaskinen på næstlaveste hastighed, og lad den røre gæren ud i mælken.
  3. Vej hvedemel af og bland det med sukker og salt. og kom det hele i skålen på samme tid. Derefter tilsættes det bløde smør.
  4. Lad nu dejen til dit sødmælks franskbrød blive æltet godt igennem i en 8-10 minutters tid ved middel hastighed.
  5. Tag skålen af røremaskinen, og luk den til med et stykke husholdningsfilm og derefter et viskestykke. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 25 minutter.
  6. Tag dejen op og træk den lidt aflang. Du skal ikke ælte dejen for meget igennem, men blot trække den lang og derefter folde den sammen i tre lag. Træk igen lidt aflangt og form til et sødmælksfranskbrød, der passer i en form.
  7. Læg brødet i formen og beklæd igen med husholdningsfilm og et viskestykke, hvorefter brødet nu hæver i 30 minutter.
  8. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rids brødet med en skarp kniv, og pensl med sødmælk. Drys eventuelt også med birkes, men dette kan udelades.
  9. Kom formen med brødet ind i ovnen. Nu skal sødmælksfranskbrødet bage cirka 25 minutter. Brødet er færdigt når det har fået en flot farve.
  10. Tag sødmælksfranskbrødet ud af ovnen, og vent nogle minutter, inden du forsigtigt tipper det ud af formen, og over på en rist. Lad franskbrødet køle lidt af inden du skærer i det, men brødet er allerbedst når det stadig er lunt.
print